Beregening

beregening_header

Gezien het weerbeeld van de laatste jaren, met langere droge periodes en periodes waarin in korte tijd erg veel neerslag valt, is een goede waterhuishouding in uw tuin een belangrijk aspect.

Voor de groei van uw beplanting en gazon is voldoende water onmisbaar. Gezien de droge periodes, die vaak al plaatsvinden in het voor de beplanting belangrijke voorjaar, is dat niet alleen belangrijk voor de jonge aanplant, maar ook de oudere beplanting heeft in zulke periodes water nodig.

Wanneer uw tuin op de schop gaat, is het relatief eenvoudig om deze van een vast beregeningssysteem te voorzien. Het kan gaan om een eenvoudig systeem dat u handmatig kunt bedienen, maar u kunt ook kiezen voor een volautomatisch systeem, zodat u er helemaal geen omkijken meer naar heeft.

Voor grotere tuinen (> 800 m²) is het verstandig om bronwater te gebruiken. Voor tuinen kleiner dan 800 m² adviseren wij om gebruik te maken van leidingwater. Zeker wanneer uw tuin volgroeid is, is dit het voordeligste. Wanneer u kiest voor bronwater adviseren wij om dit te combineren met leidingwater, omdat er vaak veel ijzer in bronwater aanwezig is waardoor uw verharding bruin kan worden.

Zoals eerder genoemd is door de steeds vaker voorkomende zware neerslag ook de afwatering erg belangrijk. Voor de onverharde stukken in uw tuin is dit te realiseren om de ondergrond goed water doorlaatbaar te maken middels het spitten van uw tuin. Voor de afwatering van uw terras zijn er verschillende afvoerputten en lijngoten op de markt die aangesloten kunnen worden op uw hemelwaterafvoer.