Verharding

verharding_header

De verharding in uw tuin is een erg belangrijk aandachtspunt in uw tuin. Stenen zijn er in vele soorten en maten: van gebakken tot betonnen tot natuursteensoorten en van klein tot groot.

Tegenwoordig wordt er in de buitenruimte steeds meer gebruik gemaakt van keramische tegels, zoals die gebruikt worden binnenshuis. Een groot voordeel van deze tegel is dat ze erg gemakkelijk zijn in het onderhoud. Vuil hecht zich minder makkelijk en de voegen zijn gevoegd met voegmiddel (het zogenoemde inwassen van de tegel) zodat onkruid geen kans krijgt. Inmiddels hebben wij de nodige ervaring opgedaan met het leggen van deze tegel, wat op een andere manier gebeurd dan het leggen van de meer traditionelere steensoorten.

Elk materiaal heeft zo zijn voor- en nadelen. Wij kunnen in overleg met u tot een juiste keuze komen, zodat u optimaal kunt genieten van uw terras.

Naast volledige verharding wordt er in tuinen ook vaak gebruik gemaakt van vlonders en zogenoemde halfverharding. Hiermee worden split en grindsoorten bedoelt, maar ook het gebruik van verschillende soorten houtschors. Halfverharding is er in vele soorten en maten. Uw persoonlijke voorkeur in combinatie met het ontwerp en de keuze van de steensoort geeft vaak aan welke soort het beste uitkomt in uw tuin.